05.05.2021

Gree - лауреат премії Global Cooling Prize 2021

Компанія Gree Electric Appliances, Inc. що є одним з провідних у світі виробників кондиціонерів і побутової техніки, названа лауреатом премії "2021 Global Cooling Prize" за свою інноваційну технологію охолодження "Zero Carbon Source".

фото премия 2.jpg«Gree є багатогалузевою транснаціональною промислово-технологічною групою, сфера діяльності якої охоплює електропобутові прилади, промислове обладнання і яка наполегливо працює над безперервним впровадженням інновацій за підтримки НДДКР для поліпшення якості життя людей, екологічно безпечна технологія кондиціонування повітря, за яку компанія була нагороджена званням лауреата премії Global Cooling Prize, дозволить скоротити вуглецеві викиди існуючих кондиціонерів на 80 відсотків », - повідомила пані Дун Мінчжу, голова правління і президент компанії Gree Electric Appliances.

Премія Global Cooling Prize була спільно заснована у 2018 році Інститутом Рокі-Маунтін, Урядом Індії та організацією Mission Innovation з метою стимулювання розробки нових революційних технологій охолодження, що надають в п'ять разів менший вплив на навколишнє середовище в порівнянні зі звичайними кондиціонерами, наявними сьогодні на ринку, для усунення загрози клімату, спричиненої безперервно зростаючим попитом на кондиціонери.

Розроблена компанією Gree інноваційна технологія охолодження "Zero Carbon Source" поєднує в собі вдосконалений цикл парової компресійної холодильної машини, випарне охолодження з вбудованим фотоелектричним управлінням, вентиляцію та ін., що забезпечує ефективне використання поновлюваних джерел енергії та джерел природного охолодження.

Завдяки інноваційній розробці та раціональному проєктуванню екологічно безпечна технологія компанії Gree є якісним проривом в плані подолання обмежень енергоефективності, властивих традиційним кондиціонерів. Вплив на навколишнє середовище нової конструкції, розробленої компанією Gree з використанням технології охолодження "Zero Carbon Source", становить менше однієї п'ятої від аналогічного показника традиційних кондиціонерів.

За наявними оцінками, в умовах швидкого зростання чисельності населення і прискореної урбанізації до 2050 року загальносвітовий попит на кондиціонери, що становив у 2016 році 1,2 млрд одиниць, зросте до 4,5 млрд одиниць. При ефективному просуванні й застосуванні екологічно безпечних засобів охолодження можна уникнути викидів, еквівалентних 100 мільярдам тонн вуглекислого газу, що допоможе світові до 2100 року пом'якшити наслідки глобального потепління більш ніж на 0,5 °C, підвищивши при цьому якість життя людей, що проживають в умовах жаркого і вологого клімату.